Explantation silicone implants, then I got Monobloc Hydrogel

https://translate.google.com/

In 2000 werd bij mij het BRCA1-Gen ontdekt. Om borstkanker te voorkomen besloot

ik in 2001 om mijn borsten te laten amputeren.

Tot mijn grote schrik werd er kanker gevonden in het verwijderde weefsel.

Hierdoor moesten mijn lymfeklieren worden verwijderd.

Deze bleken" schoon" te zijn. Hierna heb ik besloten om siliconenprothesen te laten plaatsen.

Het zag er mooi uit en voelde mij goed.

Maar in 2005 begon de ellende. Ik kreeg ernstige klachten. Om de paar maanden kreeg ik hevige ontstoken borsten.

Bij controles in het Radboud werd er nooit iets gevonden en niemand kon of wilde mij vertellen waar de klachten vandaan kwamen. Naar mate de tijd verstreek kreeg ik steeds vaker koorst, pijn. had geen energie en was vreselijk moe. Ook de borsten vervormde helemaal, werden hard en waren niet meer om aan te zien.

Na overleg met de artsen zijn de prothesen verwijderd. Bij het nagesprek is er volgens de chirurg geen reden van mijn vele klachten gevonden. Ik had toen al mijn twijfels over de siliconenprothesen en wilde deze niet meer terug!!!!. (Volgens mij hebben deze Artsen en het Ziekenhuis Radboud contracten met fabrieken die deze prothesen produceren en waar ze niet onderuit kunnen). Is natuurlijk godsgeklaagd. Het gaat wel over de gezondheid van patiënten. Maar dit even terzijde)

Door een medepatiënte werd mij dr. X aanbevolen omdat deze arts de enige is die gebruik maakt van monobloc-implantaten. De mede-artsen deden daar zeer denigrerend over en wilde geen medewerking verlenen. Daarna heb ik een afspraak met Dr.X gemaakt en ze wilde mij graag helpen. Door alle tegenwerking besloot ze naar Zwolle te gaan om daar een eigen kliniek te openen. Ik ben in vol vertrouwen met haar in zee gegaan en ik heb er geen minuut spijt van gehad .

Nu heb ik prachtige zachte borsten met tepels, heel natuurlijk en ik voel mij fantastisch want de klachten van vermoeidheid, pijn en koorts zijn verdwenen als sneeuw voor de zon !!!.

Na 11 jaar voel ik me als herboren en dat is enkel en alleen te danken aan Dr. X.