Wound fluid, blood clots and lumps

https://translate.google.com/

Complicaties prothesewissel met Monobloc

Ik heb negen jaar geleden een borstvergroting gehad. Na wat klachten (o.a. hoge bloeddruk, hartkloppingen, lever waardes verhoogd, gevoeligheden) ben ik gaan googelen. Ik kwam erachter dat dit mogelijk bijwerkingen zijn van lekkende protheses met siliconen. Ik had McGhan. Voor zover ik het heb uitgezocht, zijn er niet veel klinieken die werken met Monobloc hydrogel. Ik ben uiteindelijk bij een kliniek geweest in Zwolle en die in Zevenaar. Omdat er in Zevenaar alle tijd voor me werd genomen heb ik voor hen gekozen. Deze consulten verliepen erg prettig. Ten tijde van de operatie in het ziekenhuis voelde het echter aan als een fabriek. Weinig persoonlijke aandacht, veel standaardpraat, weinig tijd. Ik werd zelfs verwisseld met een andere patiënt: de zusters dachten dat ik een borstvergroting kreeg/had gehad. Het praatje voor de operatie en voorlichting erna bleken gebaseerd op een borstvergroting ipv prothesewissel. Dit werd uiteindelijk rechtgezet. Bij één implantaat bleek er sprake van gelbleeding volgens de pc. Je ziet ook achter de prothese wat opgedroogd spul.

Na de operatie ontstonden er complicaties. Rondom mijn borsten ontstonden grote bloeduitstortingen en één borst hield vocht vast. Met als gevolg dat dag nadat de hechtingen eruit werden gehaald, er teveel druk op het litteken kwam en het wondvocht eruit druppelde (dit gebeurde toen ik mijn ziekenhuis bh even uitdeed). Nadat dit was dichtgeplakt en ik week later weer naar Zevenaar ging, hetzelfde: de hechtingpleisters zijn eraf gehaald en weer begon het vocht eruit te druppelen.

De pc heeft een kwartier op mijn borst gedrukt om al het vocht en bloedstolsels eruit te krijgen.

Daarna heeft het nog een paar dagen een beetje gelekt. Uiteindelijk ben ik na de operatie 5 weken thuis gebleven. Het ene litteken ziet er niet mooi uit, maar de pc heeft aangegeven dat hij dit mooier kan maken als ik dit op termijn wil. Helaas kan ik de protheses onderaan de borst voelen, hoewel ze achter de borstspier zijn geplaatst. Ik voel van die bobbeltjes. Dit blijft zeer waarschijnlijk zo. Volgens de arts komen de ‘bobbeltjes’ omdat ik erin druk. Ik kreeg een Monobloc prothese in handen en drukte erop aan de onderkant. Dat voelt net zo als ik het bij mijn borst doe.

Borsten voelen ook nog wat hard aan. Twee weken na de operatie bleek mijn bloeddruk te laag (erg duizelig en misselijk). Omdat ik bloeddruk verlager gebruik, ben ik dit aan het afbouwen en de bloeddruk lijkt genormaliseerd! Dat is dan weer positief! Moet wel wennen aan de grootte van mijn borsten: pc raadde grotere protheses aan omdat de borsten al wat zijn uitgerekt. Heb er nu 400 cc in.